понеділок, 30 жовтня 2017 13:33

Представниця партії "ОСНОВА" Катерина Вайдич жорстко відповіла депутату від БПП на його закиди щодо Сергія Тарути

Представниця партії "ОСНОВА" Катерина Вайдич жорстко відповіла депутату від БПП на його закиди щодо Сергія Тарути
Представниця партії "ОСНОВА" Катерина Вайдич заявила, що провладні політичні сили надмірно спекулюють на темі безальтернативності Мінських домовленостей

Представниця політичної партії "ОСНОВА" Катерина Вайдич жорстко відповіла на критичний закид народного депутата від БПП Олега Барни щодо ефективності дій засновника партії "ОСНОВА" Сергія Тарути на посаді губернатора Донеччини 2014 року. Як наголосила Катерина Вайдич у прямому ефірі ТРК "Київ", безперечним успіхом Сергія Тарути на посаді губернатора є організація ефективної оборони Маріуполя. А збереження Маріуполя перекреслило плани сепаратистів щодо утворення Новоросії та виходу суходолом до Криму. "Тарута захистив Маріуполь та не допустив реалізації плану створення Новоросії", - заявила представниця "ОСНОВИ".

На думку Катерини Вайдич, поверхнева критика дій губернатора Тарути з боку депутатів від влади демонструє повне нерозуміння деякими представниками правлячої коаліції всієї складності умов, за яких команді Сергія Тарути 2014 року довелось вирішувати завдання збереження територіальної цілісності України.

Також, як вважає представниця партії "ОСНОВА", провладні політичні сили надмірно спекулюють на темі безальтернативності Мінських домовленостей.

"Мінські домовленості не призвели до припинення вогню та встановлення миру. Хоча ці умови є першим пунктом Мінського протоколу. Але зараз щодня гинуть військові та мирні жителі. Представники влади кажуть, що Мінські угоди дозволили Україні наростити м'язи. Які м'язи? Ми щодня людей втрачаємо. Це жахіття", - наголосила Катерина Вайдич. На думку політика, Мінські домовленості вичерпали свій потенціал. "Тому потрібно сідати за стіл нових переговорів та пропонувати нову мирну ініціативу. Україна вже досягла певних домовленостей щодо введення "блакитних шоломів". Їх потрібно вводити по всій території конфлікту. А головним елементом є початок роботи тимчасової міжнародної адміністрації на територіях, що знаходилися під окупацією", - резюмувала Катерина Вайдич.

Зараз ви читаєте новину «Представниця партії "ОСНОВА" Катерина Вайдич жорстко відповіла депутату від БПП на його закиди щодо Сергія Тарути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі