понеділок, 02 травня 2022 23:52

Прайс відповів на антисемітські висловлювання Лаврова

Прайс відповів на антисемітські висловлювання Лаврова
Представник Держдепу Нед Прайс обурився антисемітськими заявам Кремля. Фото: Укрінформ

Антисемітські висловлювання глави російського МЗС Сергія Лаврова про євреїв, зокрема на адресу президента України, є ганебним проявом расизму, пропаганди й брехні.

"Заява міністра закордонних справ Лаврова є проявом найнижчої форми расизму, найнижчої форми пропаганди, найнижчої форми підступної брехні", - сказав речник Державного департаменту США Нед Прайс під час брифінгу у Вашингтоні, повідомляє Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Огидні коментарі": ОП та МЗС відреагували на слова Лаврова про Гітлера і Зеленського

Представник Держдепу підтримав міністра закордонних справ Ізраїлю, який назвав висловлювання Лаврова такими, що не можна пробачити та які викликають обурення.

Прайс зауважив, що заява Лаврова та поведінка інших представників російської влади "зайвий раз доводить, що немає ніякого дна, коли справа доходить до того, як низько вони можуть опуститися".

Сергій Лавров в інтерв'ю для італійської телекомпанії порівняв Володимира Зеленського з Адольфом Гітлером. Мовляв, останній мав "єврейську кров", а найпалкіші антисеміти зазвичай - євреї.

В Ізраїлі обурилися таким заявам Кремля. Голова МЗС країни Яїр Лапід заявив, що слова Лаврова "є грубою історичною помилкою".

Зараз ви читаєте новину «Прайс відповів на антисемітські висловлювання Лаврова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі