пʼятниця, 12 червня 2020 13:24

Привітали зі святом: смерть двоголового монстра намалювали біля диппредставництв Росії
11

Зображення емблеми контрозвідки СБУ зявилось у ніч на 12 червня, коли відзначається День Росії
Фото: Валерій Шмаков
Зображення емблеми контрозвідки СБУ зявилось у ніч на 12 червня, коли відзначається День Росії
Табличка на вході до Генконсульства РФ у Львові
Мурал біля консульства РФ у Харкові
Бігборд біля будівлі Консульства РФ в Одесі

У Львові, перед російським консульством, на великому бігборді з'явилася емблема Департаменту контррозвідки (ДКР) Служби безпеки України. Примітно, що зображення з'явилось у ніч на 12 червня, коли відзначають День Росії.

На емблемі контррозвідки СБУ зображено орла, який тримає в кігтях змію, а гасло ДКР Aquila non captat muscas перекладається як "Орел мух не ловить".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Привітав кума зі святом: партія Медведчука опублікувала привітання з Днем Росії

У такий спосіб патріотичні активісти "привітали" Генеральне консульство РФ у Львові, ніби натякаючи, що українські спецслужби знають про діяльність російських агентів під дипломатичним прикриттям і попередили про відповідальність.

На цьому "привітання" не закінчились. Бігборди з емблемою контррозвідки СБУ з'явились біля диппредставництв Росії в Києві та Одесі. А також на муралі навпроти будівлі консульства Російської Федерації у Харкові. Окрім орла, який тримає в кігтях змію, автори намалювали лицаря, який бореться з двоголовим чудовиськом. Над ним помістили напис: "Пам'ятаємо — перемагаємо!"

День Росії відзначають 12 червня як державне свято, у день прийняття Декларації про державний суверенітет РРФСР 1990 року. Проте цього року в РФ через пандемію коронавірусу очевидно урочистостей не буде.

Зараз ви читаєте новину «Привітали зі святом: смерть двоголового монстра намалювали біля диппредставництв Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі