субота, 06 червня 2020 11:05

Бойовики намагалися завербувати колишнього міліціонера

Бойовики намагалися завербувати колишнього міліціонера
Колишній правоохоронець від подальших контактів з терористами ухилявся. Фото: СБУ

Військова контррозвідка Служби безпеки України задокументувала спроби представників терористичної організації "ЛНР" завербувати колишнього працівника міліції. Намагалися отримати відомості оборонного значення.

Колишній працівник МВС, мешканець Луганщини, після виїзду на підконтрольну Україні територію звільнився з органів внутрішніх справ. Продовжував бувати на тимчасово захопленій проросійськими терористами території за сімейними обставинами.

Ще у 2017 році під час перебування на окупованій Луганщині колишнього правоохоронця затримали бойовики. Звинуватили у коригуванні вогню сил АТО, співробітництві з СБУ та передали до так званого "міністерства державної безпеки". Чоловіка били і катували електричним струмом. Через тортури терористи примусили його до співпраці, повідомляють у Службі безпеки України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків'янка поставляла сепаратистам медичну продукцію

Після повернення чоловікана контрольовану українською владою територію, бойовики неодноразово намагались налагодити з ним зв'язок для отримання інформації. Колишній правоохоронець від подальших контактів з терористами ухилявся, не виконував злочинних завдань.

Під час спілкування із військовими контррозвідниками СБУ громадянин відверто повідомив про обставини свого незаконного утримання та контакти із представниками терористичної організації "ЛНР". Вирішується питання щодо його звільнення від кримінальної відповідальності. Стаття 258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної групи чи терористичної організації) передбачає позбавлення волі на термін до 15 років. Особа звільняється від кримінальної відповідальності за умов, якщо вона добровільно повідомила правоохоронний орган про відповідну протиправну діяльність.

Упродовж минулої доби російські найманці 12 разів порушували режим припинення вогню. Обстрілювали позиції Об'єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм. Також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики намагалися завербувати колишнього міліціонера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі