середа, 15 березня 2023 10:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Постпред РФ в ООН Небензя розродився новою брехнею про Україну

Постпред РФ в ООН Небензя розродився новою брехнею про Україну
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 15 березня.

Постійний представник Російської Федерації при Організації Об'єднаних Націй Василь Небензя поширив чергову маніпуляцію щодо війни в Україні, повідомила у середу пресслужба ЦПД в Telegram.

"Київський режим бореться з канонічною православною церквою в Україні, яка жодного формального відношення до Росії не має. До рейдерських захоплень храмів додалися плани відібрати Києво-Печерську лавру. Цей крок загрожує небувалим сплеском братовбивчого внутрішньоукраїнського протистояння", – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захарова розродилася новою брехнею про ЄС і війну в Україні

Маніпуляцію поширили також у міністерстві закордонних справ РФ:

"У вересні 2021 року президент України Володимир Зеленський закликав усіх українців, які вважають себе росіянами, виїхати з країни. Тих, хто цього не зробив, зокрема жителів Донбасу, "стимулювали" бомбардуваннями, їх просто фізично знищували".

Водночас видання The Washington Post повідомило, що "якість" української армії начебто погіршилася внаслідок втрат на полі бою багатьох найдосвідченіших бійців. Це – дезінформація. Секретар РНБО України Олексій Данілов заявив, що така інформація не відповідає дійсності.

Глава Держдуми РФ В'ячеслав Володін заявив, що США начебто змушують ЄС фінансувати Київ, а самі зазнають значно менших витрат. Це – маніпуляція, попереджають в РНБО.

Зараз ви читаєте новину «Постпред РФ в ООН Небензя розродився новою брехнею про Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі