Ексклюзиви
вівторок, 04 грудня 2018 12:57

Порошенко зустрівся з сім'ями військовополонених моряків
15

Фото: facebook.com/petroporoshenko

Президент Петро Порошенко зустрівся з родинами моряків, яких російські силовики взяли у полон у районі Керченської протоки.

Про це глава держави повідомив у Facebook.

"Не російським неправедним судом судити наших хлопців! Вони за статусом, за Женевською конвенцією є військовополонені та непідсудні жодному кремлівському суду. Чому? Бо там нема ні правди, ні справедливості, ні закону.

Росія повинна звільнити наших моряків. Це головна вимога. Сьогодні весь світ вимагає від Путіна звільнити українських героїв і припинити агресію", - наголосив Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна спрямувала позов проти Росії до Міжнародного суду ООН

Ввечері 25 листопада російські силовики атакували 3 українські катери в Азовському морі та застосували зброю. 6 українських військових отримали поранення. Після атаки спецназ ФСБ захопив українські катери "Бердянськ", "Нікополь" та "Яни Капу" разом із особовим складом.

Підконтрольний Кремлю суд у Сімферополі арештував усіх 24 моряків на 2 місяці. Їх перевезли до Москви. Українська влада назвала їх військовополоненими.

У зв'язку з цим Україна зібрала засідання РНБО, на якому запропонувала вводити воєнний стан. На позачерговому засіданні 26 листопада Верховна Рада підтримала закон про запровадження воєнного стану в 10 областях України та її внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.

З'єднання і частини Збройних сил України привели у стан повної бойової готовності.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко зустрівся з сім'ями військовополонених моряків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути