пʼятниця, 04 липня 2014 15:35

Порошенко запропонував Росії та ЄС обговорити Донбас завтра

Порошенко запропонував Росії та ЄС обговорити Донбас завтра
Фото: 24tv.ua

Президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови з верховним представником Євросоюзу з питань закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон повідомив, що Україна запропонувала місце і час проведення чергової зустрічі тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

"Глава держави запевнив, що в продовження берлінських домовленостей міністрів закордонних справ 4 країн Україна готова до подальшої роботи тристоронньої контактної групи, зокрема до проведення наступного засідання 5 липня. Україна запропонувала місце і час проведення та очікує на підтвердження від іншої сторони", - повідомляє прес-служба президента України в п'ятницю.

Порошенко також підкреслив, що після зупинки дії режиму припинення вогню, Україна несе навіть менші втрати, ніж під час його дії, так як тоді з боку бойовиків вогонь не припинявся. За його словами, в такій ситуації він був змушений на підставі рішення РНБО відновити антитерористичну операцію.

У свою чергу Ештон запевнила, що Україна може розраховувати на підтримку ЄС. "Від імені 28 країн хочу запевнити, що у Вас є наша підтримка", - цитує верховного представника ЄС прес-служба глави української держави.

Порошенко також висловив Ештон подяку за її зусилля в процесі підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, відзначивши, що церемонія підписання цього документа 27 червня стала найпозитивнішою подією для України за останній час.

Нагадаємо, що 2 липня в Берліні пройшла зустріч міністрів закордонних справ України, Німеччини, РФ і Франції, за результатами якої було прийнято спільну заяву про кроки, необхідні для припинення вогню на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко запропонував Росії та ЄС обговорити Донбас завтра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі