четвер, 27 травня 2021 13:11

Порошенко, замість приходу на допит, сів у потяг

Порошенко, замість приходу на допит, сів у потяг
У четвер Порошенко опублікував фото в потязі. Фото: @petroporoshenko

Народний депутат від "Європейської солідарності" Петро Порошенко не з'явився на допит у Службу безпеки України у справі про державну зразу нардепів від ОПЗЖ Віктора Медведчука й Тараса Козака.

Порошенка викликали свідком "з метою всебічного, повного й неупередженого дослідження обставин кримінального провадження", повідомила СБУ.

Зважаючи на те, що Порошенко не з'явився на допит, його викликають на нього повторно. Дата допиту - 31 травня.

Тим часом п'ятий президент виклав у Facebook фото, де він у вагоні поїзда, поряд - народна депутатка від "ЄС" Ірина Геращенко.

"Назустріч сонцю. Попереду важлива й довгоочікувана подорож. Угадайте, куди ми сьогодні прямуємо?" - написав Порошенко.

Раніше журналісти Bihus.info опублікували матеріал про Медведчука "Як гартувалася мерзота". У сюжеті згадують, зокрема, Порошенка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опублікували плівки розмов про "трубу Медведчука"

Адвокат Порошенка Ігор Головань заявив, що СБУ викликало його клієнта "не в передбаченому законом порядку, шляхом вручення повістки, а публікаціями на сайті".

"Та ще й зазначаючи в тексті "інтернет-повістки" телефон для зв'язку, який не працює. Биту годину намагаюся "знайти кінці" і зв'язатися зі слідчими", - написав адвокат у Facebook

Водночас волонтер Юрій Бірюков повідомив у Facebook, що "Благодійний фонд Порошенка" повіз на передову українським воїнам комплект камер спостереження.

"Це для порятунку життя бійців - не потрібно зайвий раз визирати, не потрібно зайвий раз бігати вздовж лінії, можна чітко спостерігати переміщення", - написав Бірюков.

11 травня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру Медведчуку й Козаку. Їх підозрюють у державній зраді.

Того дня охорона нардепа не пускала СБУ в будинок у Києві.

Медведчук передав РФ інформацію про розташування прихованого підрозділу Збройних сил України, займався вербуванням українців, повідомив голова СБУ Іван Баканов.

13 травня Печерський районний суд міста Києва відправив нардепа під цілодобовий домашній арешт.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко, замість приходу на допит, сів у потяг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі