понеділок, 26 листопада 2018 21:37

Порошенко пропонує ввести воєнний стан в 10 областях

Порошенко пропонує ввести воєнний стан в 10 областях
Воєнний стан активують лише у випадку наземної військової операції з боку РФ. Фото: consumer.gov.ua

Президент Петро Порошенко пропонує ввести воєнний стан лише в областях, до яких тією чи іншою мірою має вихід Російська Федерація.

Про це він сказав із трибуни Верховної Ради.

"Проект закону, який затверджує цей указ, за підсумками обговорення, передбачає запровадження воєнного стану виключно в областях, які розташовані вздовж російського кордону, вздовж придністровської ділянки українсько-молдовського кордону і вздовж узбережжя Чорного та Азовського морів. Там може бути нанесений удар.

Це Вінницька, Луганська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Чернігівська, Херсонська області та внутрішні води Азово-Керченської акваторії", - сказав Порошенко.

Він наголосив, що особливий стан буде введений лише у випадку наземної операції російських військ за межами Криму та зони проведення ООС.

Спікер Андрій Парубій додав для стенограми Донецьку та Запорізьку області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська агресія на Азові: Вакарчук звернувся до українців

Ввечері 25 листопада російські силовики атакували три українські катери в Азовському морі та застосували зброю. Шістьох українських військових поранені, двоє з них перебувають у важкому стані. Після атаки спецназ ФСБ захопив українські катери "Бердянськ", "Нікополь" та "Яни Капу" разом із особовим складом.

У зв'язку з цим Україна зібрала засідання РНБО, на якому вирішили вводити воєнний стан.

З'єднання і частини Збройних сил України привели в стан повної бойової готовності.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко пропонує ввести воєнний стан в 10 областях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі