четвер, 22 лютого 2024 20:37

Порошенко назвав пʼять ключових завдань, необхідних для перемоги України

Автор: ЄС
  Порошенко назвав пʼять ключових завдань, необхідних для перемоги України
Порошенко назвав пʼять ключових завдань, необхідних для перемоги України

Петро Порошенко під час виступу з трибуни парламенту назвав пʼять ключових пунктів стратегії перемоги України.

"Стратегія має містити 5 пунктів – фортифікаційні споруди, зброя і виробництво зброї українськими виробниками, дрони, засоби радіоелектронної боротьби. На все це потрібні гроші, і гроші має фінансувати українська економіка, український бізнес, який ми маємо захистити. Підтримуємо вимоги Великої сімки по закону про БЕБ, закликаємо владу не дурити партнерів", – закликав пʼятий президент.

Порошенко також наголосив: через 10 років після початку російської агресії і два роки після повномасштабного вторгнення вже ні в кого немає ілюзій, що мета путіна – знищити Україну.

"путін прийшов не по Донбас, не по Авдіївку і Бахмут, путін прийшов для того, щоб захопити всю Україну, знищити весь український народ, нас з вами. Не має бути жодних ілюзій, Україна знаходиться в смертельній небезпеці. Але є й досягнення: ми з вами зберегли державність. Ми зберегли Україну, і в цьому початок нашої перемоги і її запорука. Заслуга в цьому всіх українців, але насамперед – заслуга ЗСУ", – переконаний Петро Порошенко.

"З цієї трибуни всі чотири місяці до початку широкомасштабного вторгнення я і фракція "Європейської Солідарності" закликали прийняти законопроекти, які збільшать обороноздатність нашої держави, збільшити фінансування Збройних Сил, розгорнути резерви, скомплектувати стратегічні резерви, перекрити шляхи наступу. І билися як головою об асфальт. До речі, тендери на Збройні Сили були в 10 разів менше, аніж тендери на асфальт. Але з цим будемо розбиратися після війни", – зауважив Порошенко.

"А зараз нам треба дивитися вперед, і фактором нашої перемоги є єдність і ще раз єдність. Ми маємо сконцентрувати всі дипломатичні зусилля, в тому числі і парламентську дипломатію. І висновок має зробити Голова Верховної Ради, скасувавши ганебне і незаконне розпорядження. Такі дії неприпустимі", – переконаний лідер партії.

Раніше Порошенко повідомив, що планує цього року передати у війська не менше 29 600 FPV-дронів на суму понад 650 мільйонів гривень.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко назвав пʼять ключових завдань, необхідних для перемоги України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі