понеділок, 29 серпня 2022 22:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Польський прем'єр закликав Макрона прискорити допомогу Україні

Польський прем'єр закликав Макрона прискорити допомогу Україні
Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький і президент Франції Емманюель Макрон у Парижі, 29 серпня. Фото: tvn24.pl

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький закликав президента Франції Емманюеля Макрона прискорити фінансову і військову допомогу Україні.

Моравецький у понеділок, 29 серпня приїхав у Париж. Нагадав, що Європейська рада у червні схвалила виділення Україні €9 млрд макрофінансової допомоги, але Київ ще не отримав усі ці кошти, повідомила "Європейська правда".

"Значна частина нашого часу була приділена ситуації в Україні. Попросив президента Франції про найбільш нагальні поставки зброї, посилення фінансової підтримки України. І як ми дуже добре знаємо, держава, що перебуває в стані війни, повинна покладатися на своїх союзників", – сказав Моравецький на брифінгу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Включно з Україною: Шольц виступив за розширення ЄС

За словами Моравецького, його розмова з Макроном стосувалася, як допомогти Україні "отримувати ще більшу підтримку у формі поставок зброї, тилового забезпечення і гуманітарної допомоги".

Макрон, за словами польського прем'єра, подякував Польщі, її населенню та уряду за відданість підтримці українських біженців.

На початку серпня президент Володимир Зеленський, заявив, що затягування Європейським Союзом із наданням Україні €8 млрд траншу макрофінансової допомоги є або злочином або помилкою.

ЄС перерахував Україні у повному обсязі €1 млрд траншу макрофінансової допомоги.

Зараз ви читаєте новину «Польський прем'єр закликав Макрона прискорити допомогу Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі