пʼятниця, 19 серпня 2022 20:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Показали області, де тривають бойові дії

Показали області, де тривають бойові дії
Всі переселенці з цих громад отримають грошову допомогу, заявили в уряді. Фото: Facebook.com/MReintegration

Оновили перелік громад у районах бойових дій, на тимачосово окупованих територіях і тих, що в оточенні.

До такого переліку входить 323 громади з дев'яти областей. Про це повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Зокрема це 66 громад Донецької області, 56 – Харківської, 9 – Дніпропетровської, 37 – Луганської, 54 – Запорізької, 49 – Херсонської, 26 – Миколаївської, 21 – Сумської, п'ять – Чернігівської.

Всі внутрішньо переміщені особи з цих громад отримають грошову допомогу від держави. Всі переселенці з цих громад отримають грошову допомогу, заявили в уряді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворожий обстріл Дніпропетровщини: збільшилась кількість постраждалих

Перелік громад формують за погодженням Міністерства оборони на підставі пропозицій відповідних обласних та Київської міської військових адміністрацій. Він не є фіксованим і регулярно актуалізується.

Внутрішні переселенці з громад, розташованих у районах воєнних дій або які перебувають у тимчасовій окупації, мають право на виплати від 2 тис. до 3 тис. грн, повідомляли в уряді.

Після початку опалювального сезону сума компенсацій за розміщення переселенців зросте вдвічі. Зараз ця сума становить майже 450 грн за людину щомісяця.

Переселенці, які подавали заяви через "Дію" до 30 квітня, але не отримали допомогу, зможуть додаткового звернутися із заявою до органу соцзахисту населення та отримати виплату.

Зараз ви читаєте новину «Показали області, де тривають бойові дії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі