неділя, 27 березня 2022 06:40

Подоляк розповів, що змусить Росію поступиться на переговорах

Подоляк розповів, що змусить Росію поступиться на переговорах
Подоляк назвав умову, яка змусить Росію до конструктивних переговорів. Фото: president.gov.ua

Коли Росія усвідомить реальний рівень власних втрат, тоді муситиме перейти до більш конструктивних переговорів з Україною.

Так вважає радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, пише німецьке видання Frankfurter Allgemeine Zeitung.

За його словами, Україна зараз веде переговори задля створення системи безпекових гарантій, які неможливі без участі США. Питання щодо тимчасово окупованих Криму та ОРДЛО мусять вирішувати перші особи України та Росії, а Москва стане більш конструктивна у мирних переговорах, коли усвідомить, що від продовження війни втратить більше ніж Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не лише в Україні": Подоляк заговорив про ймовірність світової війни

"Щоб це відбулося, треба, щоб наша армія ефективно діяла. А для цього потрібно, щоб наші партнери адекватно нам допомогли. Якщо не хочете зробити безпольотну зону, дайте нам системи ППО, щоб ми самі могли закрити небо, щоб не бомбили наші мирні міста. Друге: дайте нам зброю, щоб розблокувати такі міста, як Маріуполь. Третє: потрібні санкції на кшталт нафтового ембарго, максимальні обмеження щодо фінансових операцій тощо".

Раніше Подоляк заявив, що ключовими питаннями українсько-російських переговорів нині є питання управління окупованими Кримом та Донбасом. Спочатку Росія мала велику кількість вимог, і більшість із них зараз навіть не розглядаються.

Зараз ви читаєте новину «Подоляк розповів, що змусить Росію поступиться на переговорах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі