середа, 23 березня 2011 17:02

Спецтема: Кримінальна справа проти Кучми

Подольський розкрив план "відбілювання" Кучми

Подольський розкрив план "відбілювання" Кучми

У справі вбивства журналіста Георгія Гонгадзе розроблений чіткий план: спершу визнали цей злочин незамовним, а потім інкримінували Леоніду Кучмі перевищення службових повноважень, а не вбивство журналіста. Тому колишній президент не буде засуджений за цієї влади.

Про це на прес-конференції, присвяченій порушенню кримінальної справи проти Кучми, сказав експерт фонду "Українська перспектива", журналіст Олексій Подольський.

Зокрема, він зазначив, що не вбачає жодних несподіванок в порушені кримінальної справи проти екс-глави держави.

Журналіст нагадав, що підозрюваний у вбивстві Гонгадзе екс-генерал МВС Олексій Пукач стверджує, що він випадково вбив Гонгадзе, що "він не хотів, у нього так вийшло випадково".

"А Кучмі інкримінують не вбивство, а перевищення своїх службових повноважень. Тобто буде доводитись те, що Кучма не мав жодного відношення до цього злочину. І буде виходити так, що коли коли колишній президент давав доручення, він не мав на увазі насильство. Кучма ніби мав на увазі якусь виховну роботу тощо. Що ж стосується міліцейських держиморд, то вони тут перевиконали план: когось побили, когось вбили. І за це вони мають відповідати", - пояснив хід справи Подольський.

За його словами, стаття щодо перевищення службових повноважень, яка інкримінується Кучмі, має термін давнини.

"Цей термін вже сплив, тому ця справа буде припинена у зв'язку із терміном давності. Зрештою засудять тільки Пукача за те, що він допустив чи необачність, чи щось інше", - зпрогнозував журналіст.

Він заявив, що таким чином екс-президент буде "відбілений і виправданий, а міліціонери опиняться поганими, "стрілочниками".

Подольський упевнений, що справу проти Кучми зараз порушили тому, що показання Пукача все одно були б оприлюднені, а плівки майора Мельниченка були визнані на 99% автентичними, і голоси там належать Кучмі та Литвину.

"З цим же треба щось робити. А не робити нічого - це накликати на себе звинувачення у покриванні замовників вбивства. Тому ми спостерігаємо наступний хід, коли вони доведуть цю справу до того, що відбілять Кучму і не зроблять його замовником вбивства Георгія і насильства проти мене", - резюмував Подольський, додавши, що "першим маяком", коли дійсно буде видно, що розслідується вбивство Гонгадзе, стане розкриття вбивства екс-міністра МВС Кравченка.

Зараз ви читаєте новину «Подольський розкрив план "відбілювання" Кучми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі