середа, 23 березня 2011 15:04

Спецтема: Кримінальна справа проти Кучми

Справа проти Кучми є політичною грою - адвокат Гонгадзе

Справа проти Кучми є політичною грою - адвокат Гонгадзе

Адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко припускає, що відкриття кримінальної справи проти Леоніда Кучми є результатом політичних ігор.

Про це Теличенко заявила на прес-конференції, присвяченій останнім подіям навколо екс-президента України.

Зокрема, вона нагадала, що ще на початку березня Генеральна прокуратура вживала усіх заходів, аби відстояти свою постанову про виключення замовного характеру вбивства, яке здійснив Пукач.

"Тому є незрозумілим, чому вже за кілька тижнів з'явилась постанова про порушення справи проти Кучми... Я хочу випередити передчасні ейфорію, радощі з приводу того, що нарешті притягнуто до кримінальної відповідальності тих, кого довго підозрювали. Порушення кримінальної справи ще не означає, що буде встановлено і покарано усіх замовників", - підкреслила адвокат.

За її словами, порушивши кримінальну справу проти Кучми, слідчий мав негайно повідомити потерпілих Мирославу Гонгадзе, Лесю Гонгадзе та Олексія Подольського про це.

"Але цього не було зроблено. Я підготувала заяву - сподіваюсь мене з цією постановою ознайомлять", - зазначила Теличенко.

Вона додала, що повідомлення заступника генпрокурора Рената Кузьміна є ще одним приводом для здивування.

"Він розповів, що справу проти Кучми порушено нібито через перевищення ним влади та службових повноважень. А у справі Пукача йдеться про те, що останній виконував злочинний наказ Кравченка та інших високопосадовців. Можна припускати, що слідчий вважає, що Кучма і Кравченко давали злочинний наказ Пукачу вбити журналіста Гонгадзе. В такому разі кримінальну справу треба було порушувати за статтею про вбивство. Слідчий в черговий раз, мабуть, вдає, що не розуміє, як правильно кваліфікувати дії підозрюваного", - уточнила адвокат.

"Дуже схоже, що це результат політичних ігор. Але ми повинні гратись у ті ігри, які нам нав'язують, і використовувати усі можливості, аби показати громадськості, де нас обманюють, де порушують закон", - резюмувала Теличенко.

Зараз ви читаєте новину «Справа проти Кучми є політичною грою - адвокат Гонгадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі