четвер, 09 лютого 2023 13:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Майже за рік великої війни Путін зазнав абсолютного фіаско – ГУР

Майже за рік великої війни Путін зазнав абсолютного фіаско – ГУР
24 лютого 2022 року президент Росії віддав наказ своїй армії про повномасштабний напад на Україну.  Фото: МЗС РФ

Президент Росії Володимир Путін на початку повномасштабної війни проти України ставив стратегічні завдання та цілі.

Жодного з них диктатор досягнути не зміг майже за рік війни. Про це заявив речник Головного управління воєнної розвідки Андрій Юсов в теламарафоні "Єдині новини" 9 лютого, передає Gazeta.ua.

"Завдання РФ окупувати схід та вийти на адмінкордони Донецької та Луганської областей до кінця березня - це суто пропагандистська задача, не обґрунтована у військовому сенсі", – зазначив Юсов.

При цьому наголосив, що розслаблятися не варто. За словами Юсова, ворог "залишається сильним та чисельним", і "має значне поповнення" особового складу.

"Продовжуються публічні сварки між вежами Кремля і воєнно-політичним керівництвом. Наступ агресора – це черговий етап, РФ не зупиняла спроб наступальних дій", - наголосив Юсов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росію сколихне бунт, який повалить режим Путіна – ГУР

За його словами, ворог розуміє, боїться, поспішає і враховує фактор постачання озброєнь від партнерів України та союзників. Також тут відіграє і фактор погодних умов, підготовка українських Сил оборони та інші.

"Війна, яку веде РФ, Путін і власне російський народ, який підтримує цю війну, – це війна геноцидного характеру. Мирне населення – це одна з цілей Росії у війні: знищення, розпорошення, депортація і зрештою русифікація мирного населення", – сказав Юсов.

Він додав, що з огляду на це, ракетний терор по Україні Путін продовжуватиме.

Напередодні президент США Джо Байден заявив, що Володимир Путін "вже втратив Україну". Він назвав російську-українську війну "випробуванням на віки" для Америки та всього світу.

Також запевнив, що військова, фінансова, політична допомога Києву з боку Сполучених Штатів Америки поки що нічим не обмежується.

Зараз ви читаєте новину «Майже за рік великої війни Путін зазнав абсолютного фіаско – ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі