вівторок, 22 жовтня 2013 18:46

Поцілунки та червоні троянди - як працювала Верховна Рада
10

Фото: Фото: Сергій Старостенко

Сьогодні на ранкове засідання Верховної Ради прийшли 364 депутати.

Після початку роботи парламенту спікер Володимир Рибак оголосив про виключення депутатів Андрія Павелка, та Леоніда Сергієнка зі складу фракції "Батьківщина".

Лідер "Свободи" Олег Тягнибок, виступаючи в парламенті, розповів, що сьогодні вранці до опозиційного кандидата в народні депутати "свободівця" Юрія Левченка прийшла міліція. Його викликали на допит.

Звертаючись до провладної більшості Тягнибок наголосив, що їм не вдасться поставити український народ на коліна "ні тим, що розвалюють українську економіку, ні проведенням політичних репресій".

Виступаючи у парламенті, лідер "УДАРу" Віталій Кличко заявив, що Верховна Рада має терміново заслухати міністра соціальної політики Наталію Королевську. За словами політика, він отримує тисячі листів від людей про затримку заробітної плати, особливо у бюджетній сфері, а також соціальних виплат.

Водночас керівник фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк наголосив, що ситуація в українській економіці катастрофічна та драматична.

Також Яценюк, виступаючи з парламентської трибуни, заявив, що в питанні Юлії Тимошенко провладна більшість намагається прийняти "незрозуміле законодавство". Політик запевнив, що всі можливості для звільнення екс-прем'єра та відправлення її на лікування до Німеччини є в чинних законах. Зокрема про "Охорону здоров'я" та Кримінальному кодексі. Він вважає, що президент хоче перекласти відповідальність "чи то на парламент, чи то на опозицію".

Сьогодні народний депутат Сергій Міщенко (позафракційний) зареєстрував у Верховній Раді зміни до свого законопроекту про лікування ув'язнених за кордоном. За цим законопроектом в'язням планується надавати відстрочку від відбування покарання. Також у Раді зареєстровано ще один законопроект щодо можливості лікування ув'язнених за кордоном. Автором проекту є позафракційна Анжеліка Лабунська.

Зараз ви читаєте новину «Поцілунки та червоні троянди - як працювала Верховна Рада ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі