понеділок, 21 березня 2022 07:04

Спецтема: Війна Росії проти України

План "Б" Путіна: Росія змінює тактику війни в Україні

План "Б" Путіна: Росія змінює тактику війни в Україні
Якщо вимоги Путіна щодо нейтралітету відкинуть, він спробує утримати всі зайняті території й продовжить війну. Фото: eastnews.ua

Президент Росії Володимир Путін змінив тактику щодо війни в Україні, оскільки бої тривають уже понад три тижні.

Росія відкинула прагнення будь що узяти Київ і намагається змусити столицю здати південні та східні території, пише The Wall Street Journal із посиланням на американських чиновників. Один із них назвав це "планом Б" Путіна.

"Нова оцінка намірів Путіна, яку поділяють високопосадовці в адміністрації президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена, полягає у тому, аби змусити Київ прийняти претензії РФ на південні та східні території України. Росія хоче забезпечити так званий сухопутний міст між західною частиною країни-агресорки та Кримським півостровом. А також розширити контроль над Донбасом", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столиці Ізраїлю Путіна назвали Гітлером: фото з багатотисячного мітингу в підтримку України

Російська армія продовжить обстрілювати українські міста, розраховуючи, що це змусить президента України Володимира Зеленського погодитися на вимоги РФ, зокрема на нейтральний статус. Якщо вимоги Путіна щодо нейтралітету відкинуть, він спробує утримати всі зайняті території й продовжить війну.

"Схоже, він повертається до тактики облоги. Це означає тижні, а можливо, й місяці, ракетних, артилерійських атак з боку російських збройних сил. Путін може розширити свої військові цілі, якщо його збройні сили почнуть досягати більшого успіху", - зазначають офіційні особи США.

Статус столиці залишається відкритим питанням, і, враховуючи потужний опір України, незрозуміло, чи російські військові зможуть зібрати достатньо військ, щоб щільно оточити Київ.

Інтерпретація стратегії Путіна не є результатом офіційної оцінки розвідувального співтовариства, а лише точкою зору тих осіб, які мають доступ до секретної інформації.

Бліцкриг РФ проти України провалився, ворог розуміє, що не захопить Київ. Головне його бажання - вціліти і дочекатися ротації, щоб поїхати з України і більше не повертатися.

Зараз ви читаєте новину «План "Б" Путіна: Росія змінює тактику війни в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі