понеділок, 25 лютого 2019 19:48

Після затримання на хабарі суддя повернувся до роботи і отримує 160 тис. грн зарплати

Після затримання на хабарі суддя повернувся до роботи і отримує 160 тис. грн зарплати
Суддя Володимир Пономаренко далі працює після затримання на хабарі.

Суддя Апеляційного суду Черкаської області Володимир Пономаренко повернувся до займаної посади, незважаючи на відкриту проти нього кримінальну справу за підозрою в отриманні 30 тис. грн хабара.

27 серпня 2018 року Служба безпеки України повідомила про затриманя судді, нагадує Insider

За гроші Пономаренко ніби-то обіцяв жителю вплинути на рішення щодо непритягнення його до відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння.

За гроші, стверджували в СБУ, Пономаренко обіцяв жителю вплинути на рішення щодо непритягнення його до відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння.

Повідомлення про підозру черкаському судді складав генеральний прокурор Юрій Луценко.

11 вересня Вища Рада правосуддя відсторонила Пономаренка від займаної посади до 27 жовтня.

Після закінчення терміну відсторонення Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала клопотання про продовження цього терміну ще на місяць – до 27 листопада. ВРП задовольнила клопотання, у якому було вказано, що перебуваючи на посаді судді Апеляційного суду, Пономаренко може впливати на свідків.

Після закінчення вже продовженого терміну відсторонення від посади, ВРП більше не приймала подібних рішень і Пономаренко повернувся до займаної посади судді. За січень цього року він заробив 160 тис. грн заробітної плати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні - бум на хабарі

Раніше генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що в Україні існує три основних джерела корупції – держсектор, митниця та ліцензії на видобуток корисних копалин.

Зараз ви читаєте новину «Після затримання на хабарі суддя повернувся до роботи і отримує 160 тис. грн зарплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі