неділя, 16 квітня 2023 16:44

Після заборони імпорту українського зерна двома країнами в ЄС зробили заяву

Після заборони імпорту українського зерна двома країнами в ЄС зробили заяву
У Єврокомісії сказали про координацію і погодження всіх рішень. Фото: pixabay.com

Торгова політика у Європейському Союзі належить до виключної компетенції ЄС і односторонні дії держав є неприйнятними.

Про це заявила речниця Єврокомісії Аріана Подеста. Європосадовця цитує польске агентство PAP.

Єврокомісії відомо про оголошення Польщею та Угорщиною заборони на імпорт зерна та іншої сільськогосподарської продукції з України, сказала Аріана Подеста.

"Ми просимо відповідні органи обох країн надати додаткову інформацію, щоб мати можливість оцінити ці заходи", – заявила.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейський Союз затвердив військову допомогу Україні на мільярд

"Торгова політика належить до виключної компетенції ЄС, і тому односторонні дії є неприйнятними. У такі важкі часи вкрай важливо координувати і погоджувати всі рішення в ЄС", – сказала речниця Єврокомісії.

Польська радіостанція RMF 24 повідомила, що глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн поговорила з прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким про заборону імпорту української сільськогосподарської продукції до Польщі.

Минулого тижня міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський повідомив, що Україна призупиняє експорт пшениці, кукурудзи, ріпаку і соняшнику до Польщі.

Вчора уряд Угорщини оголосив про тимчасову заборону імпорту зернових та олійних культур із України на тлі зростання цін.

Зараз ви читаєте новину «Після заборони імпорту українського зерна двома країнами в ЄС зробили заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі