четвер, 23 червня 2016 12:43

Після референдуму в Великобританії ЄС вже не зможе повернутися до звичного укладу життя - Медведчук

Після референдуму в Великобританії ЄС вже не зможе повернутися до звичного укладу життя - Медведчук

На думку Віктора Медведчука, Європу очікують серйозні політичні і економічні потрясіння.

Про це політик пише у своєму блозі.

"Напередодні доленосного для Євросоюзу референдуму експерти і аналітики все активніше обговорюють можливість виходу Великобританії з ЄС і наслідки такого кроку для всієї об'єднаної Європи. Як проголосує Британія, залишається загадкою. Brexit сколихнув всю Європу. Заяви про можливість розпаду ЄС, якщо британці проголосують за вихід з об'єднання, все частіше лунають з вуст європейських чиновників і політиків", — зазначив лідер руху "Український вибір — право народу".

Медведчук вважає, що Brexit змусив єврочиновників серйозно задуматися про причини кризи ЄС як політико-економічного об'єднання.

"У першу чергу, це міграційна криза. Мільйони нелегалів, які рятуються в благополучній Європі від війни і злиднів, стали причиною політичного конфлікту і створили додатковий соціально-економічний тиск на цілий ряд держав ЄС. Питання біженців виявилося випробуванням на міцність для Євросоюзу. Крім того, ЄС розривають внутрішні протиріччя, серед країн ― членів об'єднання існують серйозні розбіжності з приводу антиросійських санкцій. Санкційна війна з Росією послабила позиції європейських виробників на світовому ринку, призвела до перенасичення багатьох сегментів всередині європейського ринку, принесла збитки компаніям і посилила невдоволення громадян політикою Брюсселя. В результаті за останній рік євроскептичні настрої значно посилилися, що не може не турбувати прихильників об'єднаної Європи", — констатує політик.

На його думку, в ЄС розуміють, що після референдуму у Великобританії Європейський Союз вже не зможе повернутися до звичного укладу життя.

"Це означає, що Лондон буде наполягати на низці реформ і змін під себе. Крім того, інші країни ― члени ЄС не забаряться скористатися референдумом для того, щоб створити для себе унікальні умови членства. В принципі така ситуація більш ніж закономірна для прагматичних і раціональних європейців. Але на цьому тлі абсурдним і безглуздим виглядає позиція України — країна, яка навіть у віддаленій перспективі не може розраховувати на повноправне членство в ЄС, яка в результаті дії ЗВТ з Євросоюзом несе колосальні втрати і, по суті, знищує власну економіку, не перестає заявляти про прихильність євроінтеграційним прагненням та ідеям. Ідеям, які, як показав час, вже не мають підтримки навіть в самому Євросоюзі", - резюмував Медведчук.

Зараз ви читаєте новину «Після референдуму в Великобританії ЄС вже не зможе повернутися до звичного укладу життя - Медведчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі