середа, 01 червня 2011 10:52

Після Науру незалежність Абхазії визнала республіка Вануату

Після Науру незалежність Абхазії визнала республіка Вануату

Острівна держава в тихому океані Республіка Вануату визнала незалежність Абхазії. Про це заявив голова абхазького МЗС Максим Гвінджія в інтерв'ю телеканалу RT.

За словами Гвінджія, уряд Вануату вже встановив із Абхазією дипломатичні відносини. Він також додав, що в Сухумі мають намір розвивати з Вануату "економічні зв'язки".

Офіційного підтвердження цієї інформації з боку керівництва Вануату поки не надходило.

Абхазія, яка проголосила незалежність на початку 1990-х років, була офіційно визнана Росією лише в 2008 році - після російсько-грузинської війни.

Приклад РФ повторили Нікарагуа, Венесуела і невелика острівна держава Науру. У Грузії (яка вважає Абхазію своєю територією, "окупованою" російськими військами) з цього приводу заявили, що відповідні рішення були пролобійовані Росією.

Аргументом на користь цієї версії стали, наприклад, дії президента Венесуели Уго Чавеса, який про визнання Абхазії і Південної Осетії оголосив у Москві, куди приїхав домовлятися про кредити і постачання зброї.

Незадовго до визнання Абхазії республікою Науру, в Москві гостював науруанський міністр закордонних справ, торгівлі, та фінансів. Він обговорював можливість виділення його країні фінансової допомоги (республіка, як повідомлялося, розраховувала на отримання 50 мільйонів доларів - "на нагальні соціально-економічні проекти").

Республіка Вануату включає в себе близько 80 островів. Загальна чисельність населення складає близько 200 тисяч осіб.

Нагадаємо, президент України Віктор Янукович раніше заявив, що Україна не визнає незалежність Абхазії і Південної Осетії.

Зараз ви читаєте новину «Після Науру незалежність Абхазії визнала республіка Вануату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі