понеділок, 24 жовтня 2022 19:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Після "каруселей" Шойгу до Лондона зателефонував Герасимов

Після "каруселей" Шойгу до Лондона зателефонував Герасимов
Російський міністр оборони Серій Шойгу, президент РФ Володимир Путін і російський начальник Генштабу Валерій Герасимов. Фото: ТАСС

Після телефонної розмови міністра оборони країни-агресорки Російської Федерації Сергія Шойгу й глави британського оборонного відомства Бена Воллеса у Велику Британію зателефонував начальник Генштабу збройних сил РФ Валерій Герасимов.

Тема розмови була та сама – "брудна бомба", яку за брехливими заявами Кремля нібито готується застосувати Україна. Про це повідомила пресслужба міноборони Великої Британії.

З ініціативи російської сторони командувач британської армії Ентоні Радакін 24 жовтня провів розмову з Герасимовим, розповіли у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ріші Сунак стане прем'єром Великої Британії

Радакін відкинув звинувачення Росії в тому, що Україна нібито планує дії, спрямовані на ескалацію конфлікту, і підтвердив незмінну підтримку України з боку Великої Британії.

У міноборони РФ заявили, що після розмови з Радакіном Герасимов також зателефонував через "брудну бомбу" голові Комітету начальників штабів США Марку Міллі.

23 жовтня російські пропагандистські ЗМІ повідомили, що Україна нібито розробляє "брудну бомбу" й хоче її підірвати. Сергій Шойгу активно "розганяв" цю тезу в телефонних розмовах з міністрами інших країн. Фейкові заяви Росії прокоментували в Офісі президента.

Минулої п'ятниці Шойгу телефонував до міністра оборони США Ллойда Остіна. Після цього глава Пентагону зателефонував міністру оборони України Олексію Резнікову.

Шойгу влаштовує "телефонну карусель", Росія підготувала черговий ескалаційний крок. Зараз світ має максимально жорстко відреагувати, заявив президент України Володимир Зеленський.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба запросив Міжнародне агентство з атомної енергії надіслати місію в Україну, щоб спростувати вигадки Москви.

Зараз ви читаєте новину «Після "каруселей" Шойгу до Лондона зателефонував Герасимов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі