пʼятниця, 19 листопада 2010 20:06

Підприємці просять ЄС захистити їх від Януковича

Підприємці просять ЄС захистити їх від Януковича

Представники малого і середнього бізнесу просять учасників саміту Україна-ЄС, уряд і парламенти країн ЄС вплинути на президента Віктора Януковича і донести вимоги не підписувати Податковий кодекс.

"Ми просимо вашої допомоги донести президенту Януковичу інформацію про необхідність ветування цього Податкового кодексу", - йдеться у зверненні підприємців до урядів і парламентів вільних країн світу, а також до учасників саміту Україна-ЄС.

За словами представника координаційної ради акції проти прийняття Податкового кодексу Володимира Дороша, звернення укладено в п'ятницю.

У ньому наголошується, що у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу ситуація в Україні з малим і середнім бізнесом буде погіршуватися.

"Цей кодекс був прийнятий без належного обговорення і без врахування інтересів малого та середнього бізнесу", - підкреслюється у зверненні.

Як повідомлялося, 18 листопада Верховна рада прийняла в другому читанні і в цілому Податковий кодекс. За це рішення проголосували 269 із 348 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Під час розгляду Податкового кодексу під стінами парламенту проходили багатотисячні мітинги.

Підприємці протестували проти прийняття документа. Бізнес упевнений в згубності податкової реформи.

Якщо Податковий кодекс буде підписаний Януковичем, основні положення документа набудуть чинності з 1 січня 2011 року.

Підприємці, які протестують проти цього документа, мають намір продовжувати боротьбу.

Сьогодні вони висунули президенту ультиматум з вимогою негайно накласти вето на Податковий кодекс і відправити у відставку його авторів.

Якщо Янукович не дослухається до їх вимог, учасники протесту ініціювати проведення Всеукраїнського референдуму про дострокове припинення повноважень президента та Верховної ради.

Наступна акція протесту у Києві запланована на 22 листопада. Сьогодні мітинг відбувається в Хмельницькому, в ньому беруть участь понад 5 тисяч місцевих підприємців.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «Підприємці просять ЄС захистити їх від Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі