четвер, 03 лютого 2022 12:00

Під Кабміном вимагатимуть відставки Шкарлета - збираються і нардепи

Від Кабінету міністрів вимагатимуть відставки Сергія Шкарлета з посади міністра освіти і науки.

Акцію "Міністр тимчасовий, Могилянка - вічна!" анонсують у соціальних мережах. Поширюють хештег #savemohylyanka. Збиратимуться завтра, 4 лютого, на 9.00.

"2 лютого МОН на чолі з міністром освіти Сергієм Шкарлетом оголосило новий конкурс на посаду президента НаУКМА, відмовившись визнавати вибори в університеті.

За законом у міністерства відсутні повноваження щодо визнання чи невизнання результатів голосування. Подібне рішення є перевищенням повноважень і тиском на університет. Могилянка понад два роки залишається без очільника", - сказано.

 

Також повідомляється про безстроковий студентський страйк.

"4 лютого о 9:00 могилянська спільнота виходять під Кабінет міністрів України із закликом припинити свавілля МОН і підписати контракт з обраним президентом університету", - анонсують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шкарлет намагається "хакнути" Могилянку

"Малюйте плакати, заварюйте чай, одягайтесь у могилянський мерч!", - сказано.

До протесту планують приєднатися і народні депутати. Зокрема на акцію збирається депутат Ярослав Юрчишин з "Голосу".

Вибори президента Києво-Могилянської академі проходили 27 січня. На дільницю увірвалася група невідомих у масках, викрала скриньку з бюлетенями.

Колишній міністр освіти Сергій Квіт набрав найбільше голосів. В.о. президента НаУКМА Олександра Гуменна посіла друге місце.

МОН не буде визнавати результати виборів, заявив Шкарлет.

Зараз ви читаєте новину «Під Кабміном вимагатимуть відставки Шкарлета - збираються і нардепи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі