вівторок, 01 лютого 2022 21:11

Скандал у Могилянці: Міністерство освіти не визнає вибори

Скандал у Могилянці: Міністерство освіти не визнає вибори
Вибори у виші проходили 27 січня. Фото: @naukma

Міністерство освіти і науки не буде визнавати результати виборів президента Києво-Могилянської академії. Оголосять повторний конкурс.

Про це сказав міністр Сергій Шкарлет у коментарі "Укрінформ".

"Визнати вибори, які відбувалися не у відповідності з процедурою, Міністерство не може. Всі ці порушення викладені спостерігачем, який був від МОН.

Там була залучена поліція, ми запросили і записи з камер відеоспостереження, де чітко було видно, що виборча скринька залишала дільницю майже на годину. Потім дуже дивно, коли хтось знайшов цю скриньку чи на сусідній вулиці, чи на будівельному майданчику. Скринька була розбита. Чи ту вони повернули чи іншу, багато питань можна задавати", - заявив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шкарлет "забув" інтерв'ю, де співав дифірамби Януковичу

Шкарлет анонсував наказ про проведення повторних виборів.

"Буде процес виборів проведений, буде обраний (президент вишу) колективом легітимно, відповідно до процедури, ми підпишемо контракт з будь-ким", - заявив.

Вибори президента Києво-Могилянської академі проходили 27 січня. На дільницю увірвалася група невідомих у масках, викрала скриньку з бюлетенями.

Колишній міністр освіти Сергій Квіт набрав найбільше голосів. В.о. президента НаУКМА Олександра Гуменна посіла друге місце.

Наразі, за словами Шкарлета, виконувачем обов'язки президента академії призначили Дениса Азарова. Він декан юридичного факультету.

Вибори президента Києво-Могилянсько академії торік відбувалися двічі, але в усіх турах жоден із кандидатів не набрав понад 50% голосів. 27 січня відбувся другий тур.

1 лютого на сайті НаУКМА оприлюднили відкрите звернення могилянської спільноти, в якому сказано визнати результатів виборів і підписати контракт із Сергієм Квітом.

Зараз ви читаєте новину «Скандал у Могилянці: Міністерство освіти не визнає вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі