четвер, 06 червня 2024 10:59

Перша фаза скринінгу українського законодавства на відповідність праву ЄС завершилась

Перша фаза скринінгу українського законодавства на відповідність праву ЄС завершилась
В Україну прибула комісія для проведення другої фази. Фото: Ольга Стефанішина

Вже завершено першу фазу процесу скринінгу українського законодавства на відповідність праву ЄС.

До Києва прибула делегація Єврокомісії для координації подальшої роботи, сказала віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

"Рада привітати всіх нас із завершенням першого етапу - понад 30 пояснювальних сесій у межах процесу офіційного скринінгу. Українські делегації в межах сесій отримали корисний досвід та необхідні знання, щоб продовжувати наш впевнений рух до повноцінного членства", - повідомила вона.

Комісія відповідальна за проведення скринінгу з європейського боку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба зробив важливу заяву щодо членства України в ЄС

Під час першого дня консультацій говорили про методи та підходи проведення наступного етапу оцінки законодавства, та про очікування від української сторони.

"Детально обговорили кожен з переговорних розділів, щодо яких відбувались роз'яснювальні сесії", - розповіла віцепрем'єрка.

Друга фаза скринінгу має початися після затвердження переговорної рамки. За позитивного сценарію, це станеться до кінця червня.

Рішення про початок переговорів з Україною та Молдовою лідери ЄС ухвалили за відсутності угорського прем'єра Віктора Орбана.

Це дозволило уникнути вето. Орбан свідомо залишив зустріч на час голосування за рішення стосовно України. Таким чином, Євросоюз погодив рішення про початок переговорів з Україною і Молдовою та про надання Грузії статусу кандидата.

Зараз ви читаєте новину «Перша фаза скринінгу українського законодавства на відповідність праву ЄС завершилась». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі