пʼятниця, 29 липня 2022 21:30

Перед війною США зверталися з пропозиціями до Путіна, але тому не було цікаво – Салліван

Перед війною США зверталися з пропозиціями до Путіна, але тому не було цікаво – Салліван
США пропонували Росії не розміщувати в Україні ракети. Фото: eastnews.ua

Перед повномасштабним вторгненням Росії Сполучені штати Америки повідомляли Москві, що готові не розміщувати ракети й бойові частини в Україні.

Пропонували також зробити прозорішими польоти американських бомбардувальників. Президент Росії Володимир Путін у цьому не був зацікавлений. Про це каже радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван в інтерв'ю "Дождю".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США не будуть постачати Україні далекобійні ракети для HIMARS – радник Байдена

До 24 лютого американська дипломатія була активною. Президент США Джо Байден регулярно зв'язувався з Путіним. Пропозиції Вашингтона зафіксовані на папері й оприлюднені.

"Ми висували пропозиції, щоб сказати, що США не розміщуватимуть ракети й бойові частини в Україні на тривалій основі. США були готові обговорювати з урядом Росії угоду, у рамках якої навчання та польоти бомбардувальників були б набагато прозорішими, щоб знизити ризики можливого непорозуміння або неправильного оцінювання", – сказав Салліван.

Але Путін хотів війни. Зараз він чітко дав зрозуміти, що не зацікавлений у переговорах.

22 липня президент США підписав новий пакет військової допомоги Україні на суму $175 млн, повідомив речник Білого дому Джон Кірбі.

Він містить ще п'ять реактивних систем залпового вогню HIMARS і 580 дронів Phoenix Ghost.

До пакету також увійшли 36 тис. снарядів до артилерії та протитанкові засоби.

Усього США й партнери дадуть Україні загалом 20 реактивних систем залпового вогню HIMARS. Сполучені штати вже передали 12 таких систем.

Зараз ви читаєте новину «Перед війною США зверталися з пропозиціями до Путіна, але тому не було цікаво – Салліван». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі