четвер, 13 червня 2024 08:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Пентагон назвав головні теми обговорення на майбутньому "Рамштайні"

Пентагон назвав головні теми обговорення на майбутньому "Рамштайні"
Обговорення можливостей для посилення протиповітряної оборони України, зокрема установками Patriot та іншими системами, буде в центрі уваги. Фото: pixabay.com

Протиповітряна оборона України стане однією з основних тем для обговорення на майбутньому "Рамштайні".

Про це заявила заступниця речника Міністерства оборони США Сабріна Сінгх. Вона також назвала головні тези, які будуть в центрі уваги 23-ї зустрічі Контактної групи з питань оборони України, повідомляє "Укрінформ".

"Протиповітряна оборона є пріоритетом для України. Це те, що їй потрібно - чи то у вигляді Patriot, чи в інших формах. Тож я впевнена, що це буде темою обговорення на завтрашньому засіданні UDCG", - зазначила Сінгх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримає від США ще одну систему Patriot - ЗМІ

Очільник Міноборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін разом із головою Об'єднаного комітету начальників штабів США в середу вилетів до Брюсселя для участі в зустрічі Контактної групи. Він також візьме участь у зустрічі міністрів оборони країн НАТО в п'ятницю.

США та Україна можуть укласти безпекову угоду та офіційно її презентувати на саміті G7. Угода є результатом багатомісячних переговорів між США та Україною і, як очікується, зобов'язує США протягом 10 років продовжувати підготовку ЗСУ, розширювати співпрацю у виробництві озброєння та військової техніки, продовжувати надавати військову допомогу та розширювати обмін розвідувальними даними.

Україна разом із західними винищувачами F-16 отримає озброєння, яке підвищить ефективність ударів ВСУ по окупантах.

Зокрема надходження F-16 підвищить ефективність і HARM, і JDAM, і загалом авіаційних боєприпасів, які зараз використовуються, заявив начальник авіації командування Повітряних сил ЗСУ Сергій Голубцов.

Зараз ви читаєте новину «Пентагон назвав головні теми обговорення на майбутньому "Рамштайні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі