четвер, 06 жовтня 2011 17:41

ПАРЄ поміняє тон спілкування з Україною

ПАРЄ поміняє тон спілкування з Україною

У ПАРЄ зростає розчарування Україною в аспекті виконання Києвом узятих на себе зобов'язань, вважає співдоповідач щодо України моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи Маіліс Репс.

В інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" у Страсбурзі Репс нагадала, що остання доповідь щодо України була підготовлена "майже рік тому".

"Тоді ми розуміли, що повинні дати кредит довіри новій владі", - окреслила ситуацію Репс.

Вона також нагадала, що і за часів підготовки доповідей попередніми доповідачами, у тому числі і Ханне Северінсен, щодо України "було багато хороших надій", а асамблея "була дуже м'якою у своїй позиції, коли в Україні нічого не відбувалося".

"У той час ми не реагували на ці проблеми належним чином, сподіваючись, що демократичні реформи, які Україна почала, і надія, яка була у людей, матимуть результат. Сьогодні, на жаль, ми повинні сказати, що, не дивлячись на те, що риторика в Україні змінилася, результатів немає", - сказала співдоповідач.

У зв'язку з цим Репс вважає, що "період кредиту довіри завершено".

За її словами, серйозну стурбованість в Європі викликає законопроект про вибори народних депутатів.

"Якщо раніше парламентські вибори в Україні ніколи не ставилися під сумнів, то новий проект надає для цього всі підстави", - застерегла співдоповідач.

У зв'язку з викладеним Репс висловила думку, що "є всі підстави сказати, що мова, якою буде написана наступна доповідь, буде серйозно відрізнятися від попередньої".

Зараз ви читаєте новину «ПАРЄ поміняє тон спілкування з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі