пʼятниця, 27 січня 2017 16:19

Партнери Порошенка будують під Лаврою комплекс заввишки з дзвіницю

Розташовану навпроти Великої лаврської дзвіниці територію планують забудувати житловим комплексом до 11 поверхів висотою.

Про це йдеться у програмі "Схеми".

Журналісти отримали проект детального плану території в межах вул. Лаврської, Добровольчих батальйонів, Реута, Лейпцизької. Відповідно до нього, на території колишньої фабрики "Київ" планують звести комплекс площею на 115 035 м2, 8-11 поверхів заввишки.

 

Ця територія є зоною пам'яток всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. За чинним генпланом, до 2020 року тут – територія промисловості. Проте у КМДА уже підтримали ідею будівництва.

Розробку детального плану території оплачує благодійний фонд "Збереження національної архітектурної спадщини". Його засновники - заступник голови фракції "Блоку Петра Порошенка" Сергій Березенко і його однопартієць Олександр Бригинець.

Бригинець заявив, що не займається фондом і категорично проти будь-якої забудови центральної частини міста. Березенко свій інтерес у забудові території фабрики не коментує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович розкошує в престижному районі Сочі

Комплекс планують збудувати на землі, яку орендує фірма "Підприємство "Київ". У її структурі знайшли компанії, пов'язані з колишнім бізнес-партнером Петра Порошенка Костянтином Григоришиним, співкерівником виборчого штабу БПП Давидом Жванією та давнім бізнес-компаньйоном Порошенка Олегом Гладковським.

На території колишньої фабрики розташований штаб партії "БПП-Солідарність", "Міжнародний інвестиційний банк", найбільшою часткою якого володіє Петро Порошенко. Тут же розташований офіс фірми "Енергетичний стандарт (Україна)" російського бізнесмена Костянтина Григоришина.

Зараз ви читаєте новину «Партнери Порошенка будують під Лаврою комплекс заввишки з дзвіницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі