вівторок, 22 червня 2010 11:53

Партія регіонів прибирає "неправильних" суддів?

Партія регіонів прибирає "неправильних" суддів?

Троє суддів Конституційного Суду, призначених за квотою З'їзду суддів, усунені від роботи на невизначений термін

Відповідне рішення було прийнято на засіданні ради суддів 21 червня.

За словами заступника голови Ради суддів України Василя Гуменюка, відповідний лист спрямував раді спікер ВР Володимир Литвин.

У документі керівник парламенту також просить ініціювати проведення З'їзду суддів і розглянути питання про заміну трьох суддів Конституційного Cуду, делегованих суддівським корпусом, - Ярослави Мачужак, Анатолія Дідківського та Івана Домбровського, нібито незаконно призначених суддями КС.

Глава парламенту аргументував своє прохання тим, що в 2006 році ці судді написали заяви не про перехід на нове місце роботи, а про відставку з посади судді, тому сьогодні не мають права працювати суддями Конституційного Суду.

Тим часом, за інформацією джерел Комерсанта-Україна у ВР, насправді коаліція намагається позбутися від "неправильних" суддів.

"Після зміни влади Партія регіонів використала цей привід, щоб позбутися від лояльних" помаранчевим "суддів КС", - відзначило джерело.

У той же час видання відзначає, що парламенту вже вдалося домогтися тимчасового відсторонення суддів Мачужак, Дідківського та Домбровського від роботи.

"Ці судді не беруть участі в розгляді справ у Конституційному Суді, вони написали відповідні заяви", - повідомив голова Ради суддів України Петро Пилипчук.

Тим часом, президія РСУ в цьому конфлікті став на бік колег, відмовившись виконувати прохання Володимира Литвина до тих пір, поки ситуація не буде розглянута Вищою кваліфікаційною комісією.

Зараз ви читаєте новину «Партія регіонів прибирає "неправильних" суддів?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі