четвер, 22 липня 2010 15:13

Партія регіонів може використати Тігіпка – експерт

Партія регіонів може використати Тігіпка – експерт
Політолог Олексій Гарань вважає, що у Партії регіонів є певний сценарій поведінки після оголошення результатів місцевих виборів. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Там, де вона не набере більшості, буде шукати союзників. Можливо, Тігіпка чи Яценюка. Але Тігіпко сказав: я хочу перебувати у владі, щоб робити реформи, якщо на сході України ПР має більшість – я буду з нею, якщо на заході БЮТ – то з ними. Я тут ставлю знак питання, наскільки такий підхід є виправданим ", - зауважив Гарань.

За його словами, Тігіпка можуть використати для того, щоб перекласти на нього відповідальність, зокрема, за недосконалість Податкового Кодексу або підвищення тарифів.

"Другий варіант – в якийсь момент він може сказати, що хотів робити реформи, але йому не дали, і вижили з уряду. Він це зможе використати, як політтехнологію перед виборами. Бо у нам люблять ображених", - додав політолог.

Експерт наголосив, що сьогодні в Україні лише багато говорять про проведення реформ. "Економічна лібералізація в Грузії йшла паралельно з боротьбою із корупцією, чисткою поліції та судів. Корумповані люди були звільнені. Там зараз нікому в голову не прийде брати хабарі. Такий грузинський досвід може у нас використовуватись.

Але ми маємо розуміти, що для цього потрібна політична воля для боротьби з корупцією. Недостатньо просто приймати хороші закони. Треба їх імплементація, і щоб від них не можна було відкупитися. А тут у мене постає питання: чи є у нинішнього уряду, до складу якого входить Тігіпко, політична воля для боротьби із корупцією. Адже відповідні закони в черговий раз були відкладені", - зазначив він.

"Підприємницький клімат в Україні можна поліпшувати. Але якщо при цьому буде опущена боротьба з корупцією і виконання законів, то результати успішними не будуть", - підкреслив Гарань.

Зараз ви читаєте новину «Партія регіонів може використати Тігіпка – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі