четвер, 22 липня 2010 14:02

Експерт натякнув, що Тігіпко може тільки мріяти про друге місце на виборах

Експерт натякнув, що Тігіпко може тільки мріяти про друге місце на виборах

Заява Сергія Тігіпка про те, що його партія займе друге місце - це своєрідний політичний шантаж Партії регіонів з боку віце-прем'єра.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.

"Будь-який політик повинен демонструвати і пропонувати завищені оцінки, але в душі він повинен розуміти своє реальне положення. Тому, я думаю, Тігіпко каже, що він хоче бачити", - відзначив аналітик.

У той же час, за словами експерта, нинішній владі потрібна якась офіційна опозиція.

"Адміністративний ресурс знаходиться в складному становищі. Влада ж не може забрати 85% голосів собі. Їм потрібна офіційна опозиція. Тому, я думаю, на Західній Україні влада буде пропускати Яценюка, а на Сході та в Центрі буде щадити Тігіпка, а це означає не вистачить сил для Литвина і комуністів", - зауважив політолог, додавши, що нова опозиція не буде аналогом російської "Справедливої Росії".

При цьому експерт відзначив, що заяву Тігіпка можна розглядати і як своєрідний шантаж Партії регіонів з боку віце-прем'єра.

"Мовляв, якщо ви мені не дасте набрати стільки-то голосів, то ваш консервативний Кабмін втратить довіру виборців", - заявив Небоженко.

У той же час, експерт сумнівається, що "Сильна Україна" здатна набрати 30% голосів виборців та посісти друге місце, незалежно від того чи буде Тігіпко при владі, чи ні.

"Я не бачу підстав для таких заяв. Думаю, що Тігіпко просто хоче змусити адміністративний ресурс заплатити йому до виборів, а якщо ні, то він піде", - підкреслив аналітик.

Нагадаємо, що 22 липня в інтерв'ю одному з ЗМІ віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко заявив, що партія "Сильна Україна" розраховує зайняти друге місце на місцевих виборах. За словами віце-прем"єра його політична сила може набрати від 20 до 30% відсотків голосів.

Зараз ви читаєте новину «Експерт натякнув, що Тігіпко може тільки мріяти про друге місце на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі