пʼятниця, 31 березня 2023 00:40

Парламент Туреччини ратифікував вступ Фінляндії до НАТО

Парламент Туреччини ратифікував вступ Фінляндії до НАТО
Туреччина ухвалила вступ Фінляндії до НАТО. Фото: Кореспондент

Генасамблея парламенту Туреччини ратифікувала протокол про вступ Фінляндії до НАТО.

30 березня на Генеральній асамблеї Великих національних зборів Туреччини на цьому питанні поставили крапку, погодивши вступ Фінляндії до Альянсу, пише Anadolu Agency.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Країни Північної Європи домовилися про створення єдиної системи ППО

Туреччина була останньою країною, яка повинна була ратифікувати відповідний протокол. Напередодні це вже зробила Угорщина, яка також зволікала з цим рішенням.

Ще 23 березня 2023 року погодив членство Фінляндії у НАТО Комітет з закордонних справ Туреччини. Після цього й стало зрозуміло, що остаточне рішення повинен ухвалити парламент.

Торік у липні члени НАТО підписали протоколи про приєднання Фінляндії і Швеції до Альянсу. Урочиста церемонія підписання відбулася у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі. Генсек Альянсу Єнс Столтенберґ назвав подію історичним моментом для Фінляндії, Швеції й НАТО.

17 травня Фінляндія і Швеція подали заявки на вступ до Північноатлантичного альянсу. 30 червня Північноатлантичний альянс запросив Фінляндію та Швецію стати членами НАТО.

В МЗС Туреччини тим часом заявили, що Швеція недостатньо бореться із тероризмом для того, щоб вступити у НАТО. США, своєю чергою, закликали Туреччину швидко ратифікувати протоколи про вступ Швеції.

Зараз ви читаєте новину «Парламент Туреччини ратифікував вступ Фінляндії до НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі