субота, 15 травня 2010 19:13

Відставка Табачника з кожним днем стає більш актуальною - Кириленко

Відставка Табачника з кожним днем стає більш актуальною - Кириленко

Група "За Україну" продовжує вимагати відставки міністра освіти і науки України Дмитра Табачника.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав лідер групи В'ячеслав Кириленко.

"В його діях нічого не змінилось. Тому вимога відставки Табачника з кожним днем стає дедалі більш актуальною", - зазначив він.

Депутат впевнений, що українська педагогічна громадськість буде чинити опір впровадженню навчального посібника для вчителів історії, який підготують Україна і Росія.

"В намірах міністра освіти Табачника першочергове завдання - стерти із лиця землі правдиву українську історію і замінити її коротким викладом в баченні кремлівського керівництва. В принципі, він не дуже це і приховує. Тому що неодноразово вже заявляв, що буде особисто перевіряти нові підручники історії. А це означає, що жодної правди про боротьбу українців за свою державу, про національно-визвольні війни в цьому підручнику не буде. Або ж інформація буде спотворена", - пояснив Кириленко.

Нагадаємо, Україна і РФ до кінця 2010 року підготують спільний навчальний посібник для вчителів історії. Про це міністр освіти і науки України Дмитро Табачник сказав під час відеомосту Київ-Москва.

"У нас є цікаві напрацювання щодо створення спільного навчального посібника для вчителів історії і суспільствознавства. У нас досить різні програми і я розумію, що це вельми маніловська ідея створити спільний підручник, тому ми розпочнемо з навчального посібника для вчителів", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Відставка Табачника з кожним днем стає більш актуальною - Кириленко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

106

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі