неділя, 17 лютого 2013 13:43

"Від медичної реформи люди гвалт кричать" – нардепи Вінниччини

16 лютого у Вінниці губернатор обговорював із нардепами, що пройшли у Раду від області, напрямки спільної діяльності для покращення розвитку регіону.

Приїхали Петро Порошенко, Григорій Калетник, Оксана Калетник, Олег Зарубинський, Микола Джига, Михайло Герасимчук, Григорій Заболотний, Володимир Продивус, Микола Жеребнюк, Олександр Домбровський.

Мер Вінниці Володимир Гройсман теж був присутній. Зауважив, що Вінниччина досі не мала такого потужного представництва у парламенті, як після останніх виборів.

Одним із напрямків розвитку регіону визначили медичну реформу. Усі присутні погодилися, що багато проблем залишилось невирішеними.

"Не просто невирішеними. У мене в окрузі люди ґвалт кричать", - сказала Оксана Калетник.

Григорій Заболотний зауважив, що народ категорично не сприймає закриття дільничних лікарень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медична реформа виявилася провалом - профспілка медпрацівників

"На кожній зустрічі мені говорять про це. Треба подумати, як профінансувати дільничні лікарні, щоб їх залишити", - підсумував.

Найболючіше медична реформа вдарила по міській медицині. Про це заявив мер Вінниці.

"Спостерігаємо пониження якості медичних послуг. Відбувається підміна територіальних медичних установ на користь центральних. Ці питання треба врегульовувати. Таке відбувається у всіх сферах. Майно, земельні відносини, правила реєстрації підприємців. Адже у нас тепер буде тільки реєстраційна палата. Про яку ефективну роботу можна говорити в таких умовах? Таке модне нині слово, як дерегуляція, призвело до хаосу в багатьох сферах життя. Ліквідація поліклінічної служби призвела до негативних наслідків. Вторинну ланку треба було реформувати по-іншому. Щоб усе відбувалося не революційно, а еволюційно", - наголосив він.

Єдиним позитивним результатом, який вдалося вирішити на місцевому рівні, назвав станцію швидкої допомоги.

"Ми зробили передачу міської "швидкої" таким чином, що вона підпорядковується обласному управлінню, але контролює процес та призначає головного лікаря муніципальна влада. Тобто, врегулювали це питання локально", - зазначив міський голова.

Зараз ви читаєте новину «"Від медичної реформи люди гвалт кричать" – нардепи Вінниччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі