понеділок, 28 жовтня 2013 16:41

Ображених активістів у Полтаві "Беркут" не пустив до мера - писатимуть листа Януковичу

Ображених активістів у Полтаві "Беркут" не пустив до мера  - писатимуть листа Януковичу
Олександр Мамай. Фото: www.visnyk.poltava.ua

Об 11.00, у Полтаві, біля будинку міської ради, близько сотні мешканців приміського селища Червоний Шлях вимагали у мера Олександра Мамая відновити роботу початкової школи-філіалу №12.

Міська влада ще влітку закрила заклад через його аварійний стан. До осінніх канікул дітей на навчання возили до іншої школи.

"Люди заявили, якщо школу не відкриють після канікул — відмовляться від щоденних поїздок їхніх дітей в інший заклад. Це ж справжнє знущання! Діти повинні вставати на годину раніше і чекати маленький автобус "Богдан" на зупинці. В результаті туди набивається чоловік 80 і у такій тисняві діти повинні їхати 25 кілометрів до школи. Крім того, у всіх учнів різна кількість уроків — у одних 3, в інших 4, або 5. Та автобус везтиме дітей назад тільки тоді, коли зберуться усі. Виходить, що дітки, у яких уроки завершуються раніше, вимушені незрозуміло де тинятися. Неподобство", - розповів правозахисник Василь Ковальчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Закрилися, як щурі, і дерибанять землю" - опозиціонерів не впустили до Київради

Водночас люди вимагали відремонтувати дорогу-серпантин, яка з'єднує селище з містом і налагодити транспортне з'єднання між Полтавою та Червоним Шляхом.

"Дорога до селища повністю розбита і вже давно закрита на ремонт. Через те люди вимушені добиратися у місто об'їзною дорогою. Замість 15 хвилин — їдуть годину. Та і з автобусами у Червоний Шлях велика проблема, останній туди їде о 20.00, а далі, виходить, що добирайся, як хочеш. Крім того у селищі почалися проблеми навіть із завезенням свіжого хліба, бо не кожен хлібокомбінат захоче пускати свої машини довгою об'їзною дорогою у 25 кілометрів", - пояснив Ковальчук.

Пройти усередину міськради людям не дозволили більше сотні працівників міліції та "Беркуту". Сам Олександр Мамай до людей не вийшов. За годину замість мера до мешканців звернувся начальник міського управління звернення громадян Ігор Верига.

"Олександр Федорович зайнятий і зараз не зможе з вами зустрітися. Звільниться близько 15.00, тоді і зможе з вами обговорити усі проблеми", - заявив Верига.

Натовп невдоволено засвистів, рушив до приміщення облдержадміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автогол приніс перемогу "Ворсклі" над запорізьким "Металургом"

"Коли Мамай не вийшов на розмову з нами, я подзвонив губернатору Олександру Удовіченку і сказав — якщо мер не з'явиться, то прийдемо на розмову з вами. Так і зробили. От тільки, біля облдержадміністрації нас вже чекав кордон міліції. На зустріч з губернатором пройшла тільки делегація у 10 чоловік. Нас вислухали і заявили, що ту ж саму дорогу почали ремонтувати, ще у п'ятницю і за 5-10 днів там усе зроблять. Це смішно, бо нічого там і близько не відбувається. Та і знаючі люди розуміють, що ремонтувати там серпантин треба не менше півроку, за 10 днів там нереально нічого якісного зробити", - додав Ковальчук.

Правозахисник наголосив, якщо міська та обласна влада не втрутяться у ситуацію — писатиме листа президенту Віктору Януковичу.

"Знаю механізми за якими цей лист за пару днів опиниться на столі у президента. Подивимося, як він відреагує, бо Янукович людина непередбачувана і ніколи не знаєш, що у нього на думці. Та факт такий, що своїми діями, щодо школи та ремонту дороги, члени партії регіонів — Олександр Мамай та Олександр Удовіченко, компрометують власне керівництво", - додав правозахисник.

Акція проти закриття школи-філіалу відбувається у Полтаві вчетверте. До цього мітинги відбувалися перед першим вересня та на початку жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Ображених активістів у Полтаві "Беркут" не пустив до мера - писатимуть листа Януковичу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі