середа, 22 січня 2014 14:03

Опозиції треба йти на переговори не з президентом, а з лояльними "регіоналами" - Попович

Опозиції треба йти на переговори не з президентом, а з лояльними "регіоналами" - Попович
Мирослав Попович "Опозиції треба йти на переговори, але не з президентом". Фото: newsoboz.org

Президент України Віктор Янукович зараз займає гранично праву, радикальну позицію. Тому лідерам опозиції варто вести переговори не з ним, а з партійними колами "регіоналів".

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив директор Інституту філософі НАНУ Мирослав Попович

Він наголосив, що наразі дуже важливим на політичному рівні був би розкол в Партії регіонів.

"Треба бути обережним, бо там є реакційні кола, які згуртувалися навколо президента, і є течії, які розраховували на більш тісніше співробітництво з заходом. Зараз їм перекриють рахунки і вже йдеться взагалі про перспективу для них, бо очевидно, що реакція заходу буде дуже різкою", - сказав він.

"Опозиції треба йти на переговори, але не з президентом. Варто шукати контакти із партійними колами, тими, які більш лояльні до їхньої позиції. Тому що президент займає крайню, гранично праву, радикальну позицію", - додав філософ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тягнибок оголосив стовідсоткову мобілізацію і назвав смерть на Грушевського символічною

Коментуючи наслідки сьогоднішнього ранкового штурму з боку Беркуту на вулиці Грушевського, Попович сказав: "Неминучий якийсь час буде відкат і буде послаблення визвольного руху. Бо цей збройний виступ був авантюрою, якщо не провокацією. Скоріше за все одним й другим".

"Далі багато чого залежить від вільної преси, тому що буде безумовно наступ на вільну пресу. Настрій у тих хто виграє в цих ігрищах буде агресивний, бо вони боялися і бояться. Тому вони бояться більше ніж ми, хоча страждати будемо ми", - додав філософ.

Він зазначив, що зараз на майдані можливі "переміщення авторитетів".

Нагадаємо, сьогодні 22 січня о 8 годині ранку Беркут на вулиці Грушевського перейшов у наступ і відтіснив мітингувальників до Європейської площі. В результаті ранкових сутичок загинуло як мінімум троє осіб. Не виключено, що одного з мітингувальників застрелив снайпер.

Зараз ви читаєте новину «Опозиції треба йти на переговори не з президентом, а з лояльними "регіоналами" - Попович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі