понеділок, 21 травня 2012 19:20

Опозиція не має опускатися до законів про лікування в'язнів за кордоном - "нунсівець"

Опозиція не має опускатися до законів про лікування в'язнів за кордоном - "нунсівець"
Тарас Стецьків вважає, що ЄС має жорстко тиснути на Януковича. Фото: tyzhden.ua

Змусити президента Віктора Януковича вирішити питання з екс-прем'єром Юлією Тимошенко може лише жорстка позиція Євросоюзу та санкції проти представників української влади.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив народний депутат Тарас Стецьків.

Він переконаний, що закон про можливість лікування в'язнів за кордоном ситуації не допоможе, а тільки зашкодить іміджу опозиції.

"Я скептично ставлюся до такого закону. Ну дійсно, що це таке? Цей закон стосується тільки однієї людини, а в'язнів в країні 250 тисяч. На мою думку, вирішити проблему Юлії Тимошенко можливо в значно простіших площинах, але Янукович цього не хоче", - наголосив нардеп. За словами політика, мається на увазі дикриміналізація статті, за якою засуджено Тимошенко, або рішення Конституційного суду.

"І в одному, і в іншому випадку Янукович особисто дає команди не голосувати за такі закони. І опозиція не має права опускатися до таких відверто невдалих кроків як закон про можливість лікування в'язнів за кордоном", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" зізнався, що його не цікавить стан здоров'я "авантюрної істерички"

Стецьків переконаний: "Треба мертво стояти або на неупередженому суді, і тоді суд спокійно може зняти обвинувачення і вона (Тимошенко — ред.) виходить, або більшість декриміналізовує статтю. Якщо цього не робиться, тоді, відповідно, треба просто нагнітати ситуацію, кидаючи основне звинувачення Януковичу. А такий закон приймати зовсім нелогічно".

Водночас, нардеп переконаний, що президент не піде на поступки у справі екс-прем'єра та інших політв'язнів. Змінити ситуацію, за словами Стецькова, може тільки ізоляція Януковича зі сторони Європейського Союзу:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пшонка подякував німцям за лікування Тимошенко

"Тільки жорстка міжнародна ізоляція сьогодні і жорсткі санкції проти персонально Януковича і його найближчого оточення можуть змусити його дати задній хід. Тільки це одне".

"Але якщо буде іти виборча кампанія, то вона може перерости у форму більш жорсткого протистоянні і тоді нам може бути не потрібна зовнішня допомога, може ми і самі впораємося. Але це так само поки є тільки прогнозом", - переконаний політик.

Нагадаємо, що парламентський комітет з питань правової політики порекомендував Верховній Раді прийняти у першому читанні законопроект, що дозволяє українським ув'язненим проходити лікування за кордоном. Законопроект вніс на розгляд Тарас Чорновіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко в дуже важкому психо-емоційному стані через камери - віце-президент Європарламенту

Водночас, президент у своєму інтерв'ю журналісту Віталію Коротичу розповів, що депутати приходили до нього радитися щодо цього законопроекту і він їм натякнув, що краще не голосувати за цей документ.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція не має опускатися до законів про лікування в'язнів за кордоном - "нунсівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі