вівторок, 15 лютого 2022 10:12

Побоюються планів РФ: голови МЗС країн Балтії зібралися в Україну

Побоюються планів РФ: голови МЗС країн Балтії зібралися в Україну
Латвія, Литва, Естонія відправить своїх глав МЗС в Україну. Фото: pixabay.com

Міністри закордонних справ Латвії, Литви та Естонії планують відвідати Україну у зв'язку із занепокоєнням через загрозу нового вторгнення Росії.

Про це заявив глава міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс, пише Delfi.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Байдена відповіли на запрошення Зеленського приїхати в Україну

"Попередньо ми домовилися з колегами з країн Балтії, і поки що підтвердили наш можливий візит найближчим часом", - сказав Ландсбергіс.

За його словами, приєднання до такого візиту інших міністрів країн Євросоюзу й НАТО стало б "сильним сигналом", а такий "політичний щит" дав би змогу виграти час та відтермінувати напад Росії, якщо він планується.

В Україну цього тижня з офіційними візитами приїдуть міністр закордонних справ Італії Луїджі ді Майо й голова МЗС Великої Британії Ліз Трасс. Також спікер Сейму Польщі Томаш Гродський.

14 лютого до Києва з робочим візитом прибув канцлер Німеччини Олаф Шольц. Зустрівся із президентом Володимиром Зеленським. Планується, що днем пізніше Шольц проведе переговори в Росії.

Зараз ви читаєте новину «Побоюються планів РФ: голови МЗС країн Балтії зібралися в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі