субота, 15 жовтня 2016 16:14

Олланд розповів про створення Нормандської четвірки

Олланд розповів про створення Нормандської четвірки

Напередодні вийшла книга Франсуа Олланд, в якій описане зародження Нормандського формату.

Книга називається Le Monde, повідомляє RFI.

В ній є фрагменти про українсько-російський конфлікт, в тому числі - розповідь, як був створений Нормандський формат.

За словами Олланда, ідея чотиристоронніх переговорів належала саме йому, а Путін не відразу дав згоду на зустріч. Зрештою, після кількох переговорів сторони погодилися зустрітися в замку Бенувіль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін не поїде на зустріч Нормандської четвірки - ЗМІ

"Путін і Порошенко поводяться насторожено. У великому залі замку панує дуже напружена атмосфера", - передали автори опис зустрічі.

Як з'ясувалося, на тих переговорах в червні 2014 року було зроблено перше спільне фото президентів Порошенко і Путіна. Воно ніде не публікувалося протягом більш ніж 2 років. Стверджується також, що це фотографування посилило атмосферу, оскільки президент РФ спочатку був проти фотофіксації їх зустрічі.

"Відчувалося, що Путін вів жорстку гру. Порошенко, який не мав президентського досвіду, здається, відчував фізичний страх", - розповів Олланд.

Нещодавно прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що Росія не бачить перспектив у зустрічі в нормандському форматі і все зіпсував французький президент, повідомляє "Экономика сегодня".

Франція організує зустріч Нормандської четвірки в Берліні.

Зараз ви читаєте новину «Олланд розповів про створення Нормандської четвірки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі