вівторок, 07 березня 2017 17:06

Окупанти примусово викуплять майно Ахметова у Криму

Окупанти примусово викуплять майно Ахметова у Криму
Завод і комбінат Ріната Ахметова викуплять окупанти Фото: УНІАН

Окупаційна влада Криму вирішила примусово викупити майно "Керченського стрілочного заводу" та "Керченського металургійного комбінату".

Про це заявив заступник міністра промислової політики окупаційної влади Борис Кабаков, повідомляє ТАСС.

Обидва заводи належать фірмам, афільованим з українським бізнесменом Рінатом Ахметовим.

"Ухвалили рішення про примусовий викуп майна двох підприємств - "Керченського стрілочного заводу" (виробник стрілочних переводів для залізничних колій. - ред.) і "Керченського металургійного комбінату" (виробляє сталевий емальований посуд. - ред.), - розповів Кабаков.

За його словами, одночасно створять ГУП "Керченський металургійний завод", якому передадуть викуплене майно підприємств.

Кабаков також заявив, що самопроголошене мінпромполітики Криму своїм наказом створило на підприємствах тимчасову адміністрацію, яка займеться інвентаризацією майна і його оцінкою для подальшого викупу.

За його словами, стрілочний завод зареєстрований у Києві, а металургійний комбінат - у Кривому Розі Дніпропетровської області.

"Після викупу майна підприємства опікуватимуться тим самим, але ми допомагатимемо їм із замовленнями", - заявив представник окупаційної влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов щодня стає біднішим на $100 млн - ЗМІ

Після Революції гідності у березні 2014 року Росія анексувала Крим.

Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі. Росія постачає терористам ДНР і ЛНР озброєння та направляє на Донбас найманців і свої регулярні війська.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти примусово викуплять майно Ахметова у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі