пʼятниця, 06 квітня 2012 12:57

Близько 80 відсотків міністрів Тимошенко сядуть у в'язницю – політолог

Близько 80 відсотків міністрів Тимошенко сядуть у в'язницю – політолог
Віктор Небоженко: в Європі Філіпчука захищатимуть більше, ніж соратники - Луценка. Фото: www.utro.ua

Осуд німецьким депутатом вироку екс-міністру Мінприроди Георгію Філіпчуку може йому допомогти.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Тут донецькі по своїй душевній простоті та непрофесіоналізму розпочали не зовсім гарну справу. Філіпчук же був не просто міністром оборони. Його діяльність була пов'язана із екологією. А на Заході дуже сильно розвинений "зелений рух" і є потужні екологічні чиновники. Їм така ситуація двічі не сподобається. Вони можуть захищати Філіпчука набагато серйозніше, аніж Луценка його колеги", - зауважив він.

"Зелені мають колосальні можливості тиску на європейську суспільну думку. Якщо вони визнають, що їх "молодший друг" отримав строк виключно за політичними мотивами, я тоді не заздрю нашим дипломатам", - наголосив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Філіпчука немає шансів виграти апеляцію - "бютівець"

Небоженко вважає, що близько 80 відсотків міністрів уряду Юлії Тимошенко сядуть у в'язницю або будуть доведені до хворобливого стану. "Тому що формується репресивна машина, якій постійно потрібні нові жертви. Якщо ти сьогодні посадив одного, то не можеш завтра займатися боротьбою із злочинністю. Тобі потрібно посадити наступного. Політика та кримінал витісняють правоохоронну діяльність. Так був влаштований і сталінський режим, який від цього ж згодом і страждав. Що легше – упіймати злочинця, за яким стоять губернатори, міністри, та посадити його за ґрати, чи відправити туди політичного опонента? Звичайно, друге. Прокуратура обирає те, що простіше", - зазначив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще одного міністра Тимошенко посадили на 3 роки

Зазначимо, депутат німецького Бундестагу Віола фон Крамон засудила вирок у справі Георгія Філіпчука і закликала федеральний уряд заступитися за нього.

Зараз ви читаєте новину «Близько 80 відсотків міністрів Тимошенко сядуть у в'язницю – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі