неділя, 08 листопада 2020 19:28

ОБСЄ представить новий план закінчення війни на Донбасі

ОБСЄ представить новий план закінчення війни на Донбасі
Розроблений ОБСЄ план з'явиться до наступного засідання ТКГ 10 листопада. Фото: glavcom.ua

Україна 5 листопада передала в ОБСЄ свій план врегулювання на Донбасі. Організація має до 10 листопада розробити та представити єдиний план врегулювання із врахуванням позицій усіх сторін.

Про це повідомив голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук в інтерв'ю ТАСС.

"Цей документ не український, не російський, не авторства ОРДЛО. А це буде документ Тристоронньої контактної групи, яка за пропозицією пані Грау (представник ОБСЄ в ТКГ) підготувала доручення пану П'єру Морелю – це посол з політичних питань в системі мінських угод, щоб він об'єднав пропозиції всіх і підготував один документ, який ми будемо обговорювати", – пояснив Кравчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не розглядає закріплення у конституції особливого статусу Донбасу - Кравчук

Він очікує, що розроблений ОБСЄ план з'явиться до наступного засідання ТКГ 10 листопада. Якщо домовленості будуть досягнуті, погоджена дорожня карта може бути підписана всіма сторонами ТКГ.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що запропонований українською стороною у ТКГ "План дій по Донбасу" дає можливість провести вибори на окупованих територіях навесні.

Зараз ви читаєте новину «ОБСЄ представить новий план закінчення війни на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі