пʼятниця, 12 серпня 2016 10:41

ОБСЄ готова розмістити представників на кордоні України з РФ

ОБСЄ готова розмістити представників на кордоні України з РФ
Фото: korrespondent.net

ОБСЄ готова розмістити 9 пунктів контролю міжнародних спостерігачів на україно-російському кордоні.

Про це повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін, пише "Інтерфакс-Україна".

"Мова йде про розміщення баз ОБСЄ недалеко кордону з узгодженим географічним розташуванням. ОБСЄ до цього готова. Ми хочемо розмістити як мінімум 9 баз уздовж кордону. Також відповідні засоби відеоспостереження, враховуючи інфрачервоні прилади, які відслідковуватимуть ситуацію, у тому числі і вночі", - сказав Клімкін.

За словами міністра, це дозволить встановити контроль ОБСЄ на всій території Донбасу.

"Звичайно ж, ніхто не наївний настільки, аби вважати, що Росія перестане впливати на Донбас на етапі підготовки до виборів. Але мова йде про те, щоб, як мінімум, фізично вивести російські війська, озброєння або повністю поставити його під контроль збройного компоненту міжнародної спільноти. Звичайно, досягти доступу ОБСЄ до всієї території Донбасу", - сказав Клімкін.

Він також наголосив на важливості розміщення представників ОБСЄ з українського боку кордону в усіх пунктах пропуску на неконтрольованій території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ повідомляють про дипломатичну загрозу з боку Кремля

Нагадаємо, 10 серпня Федеральна служба безпеки РФ заявила, що українська розвідка готувала терористичні акти в окупованому Криму.

Президент України Петро Порошенко назвав ці звинувачення безглуздими і цинічними. І доручив перевести в посилену бойову готовність підрозділи, розташовані вздовж лінії фронту та на кордоні з окупованим Кримом.

Зараз ви читаєте новину «ОБСЄ готова розмістити представників на кордоні України з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі