неділя, 11 жовтня 2015 05:35

Обмін Савченко-Сенцова на ГРУшників можливий тільки після вироку - Матіос

Обмін Савченко-Сенцова на ГРУшників можливий тільки після вироку - Матіос
depo.ua

Обмін затриманих в Україні російських ГРУшників на незаконно утримувану у СІЗО РФ льотчицю, нардепа Надію Савченко, режисера Олега Сенцова, активіста Олександра Кольченка та інших незаконно утримуваних в Росії українців можливий, але лише "після винесення вироку".

Про це в інтерв'ю ZN.UA заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"Тільки після винесення вироку (росіянам), до вироку це неможливо", - заявив він.

Матіос також зазначив, що Росія є учасницею міжнародного права.

"Тому якщо ці люди засуджені і передані, Росія має забезпечити відбування покарання своїми громадянами, які вчинили злочини на території іншої держави", - заявив головний військовий прокурор.

Матіос зауважив, що у справі затриманих військових ГРУ ЗС РФ Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова достатньо доказів вчинення злочинів зі смертельним наслідком для українських військових.

"Ми вжили максимальних заходів для здобуття доказів і правильного їх документування, оскільки вирок цим ГРУшникам, а він обов'язково буде, має стати основою судових документів, які ми передамо до міжнародного трибуналу. Яким буде строк ув'язнення для них, я не можу зараз чітко сказати. Ми будемо просити максимального строку за умисну участь у веденні гібридної війни. Як ви знаєте, російський військовий Володимир Старков, який, до речі, не вбивав, отримав строк на рік менший від максимальної санкції за інкримінованою (14 років ув'язнення. — Ред.) йому статтею", - зазначив головний військовий прокурор.

Нагадаємо, Путіну в Парижі під час зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки" нагадали про українців, яких тримають у Росії.

Зараз ви читаєте новину «Обмін Савченко-Сенцова на ГРУшників можливий тільки після вироку - Матіос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі