понеділок, 26 жовтня 2009 14:57

Нову коаліцію створять після виборів - Фесенко

Нову коаліцію створять після виборів - Фесенко
Експерти сходяться на думці, що переформатування парламентської коаліції до президентських виборів не відбудеться, воно можливе лише після виборів.

Про це заявили політологи, коментуючи можливість створення у Верховній Раді коаліції фракцій "Наша Україна - Народна самооборона (НУНС)" - "Партія регіонів".

За словами директора центру прикладних досліджень "Пента" Володимира Фесенка, створення нової коаліції до президентських виборів "і не очевидно", "і швидше за все в найближчій перспективі до президентських виборів неймовірне".

Фесенко вважає, що "новий формат коаліції колись буде, але не раніше президентських виборів, а можливо тільки вже в новому складі Верховної Ради України".

Цю думку поділяють і директор Gmt-group, політолог Анатолій Луценко, і директор української філії інституту країн СНД Володимир Корнілов.

За словами Корнілова, "з погляду передвиборної кампанії Партії регіонів немає сенсу створювати коаліцію з "Нашою Україною". Корнілов вважає також, що після президентських виборів "у нас можливі різного роду коаліції".

"Повністю очевидно, що серйозних умов для створення коаліції "Нашої України" з Партією регіонів немає", - вважає Луценко.

За його словами, згідно з чинним законодавством, переформатувати коаліцію і відправити уряд у відставку надзвичайно складно.

Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Нову коаліцію створять після виборів - Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі