четвер, 12 січня 2023 19:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Новий уряд Ізраїлю не дасть Україні зброю - ЗМІ

Новий уряд Ізраїлю не дасть Україні зброю - ЗМІ
Експерти вважають, що новий уряд Ізраїлю продовжить балансувати. Фото: eastnews.ua

Новий ультраправий уряд Ізраїлю продовжить балансувати між Україною та Росією.

Він не хоче засмучувати США та РФ, пише Politico.

"З одного боку, Іран надає Росії безпілотники, але водночас Росія дозволила Ізраїлю протистояти Ірану та Хезболлі в Сирії", – сказала професорка Школи передових міжнародних досліджень Університету Джона Хопкінса Раффаела дель Сарто.

Ця домовленість нібито опинилася б під загрозою, якби Ізраїль допомагав Україні у війні проти Росії.

"Залізний купол буде військовою допомогою, навіть якщо це оборонна зброя, і Ізраїль не хоче засмучувати Росію", – сказала вона.

Така бездіяльність залишається незручним рішенням для Єрусалиму. Особливо тому, що Іран передав свої безпілотники Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль перегляне зовнішню політику ‒ Нетаньяху

"Коли іранські безпілотники почали з'являтися в Україні, для них це стало досить тривожним", – сказала професорка політології та міжнародних досліджень в Університеті Тампи Ніколь Форд.

Повідомляється, що радник з питань національної безпеки США Джейк Салліван і держсекретар Ентоні Блінкен обов'язково обговорять пов'язані з Іраном питання з ізраїльськими офіційними особами під час їхніх найближчих поїздок до Єрусалиму. Але незрозуміло, чи будуть вони прагнути переконати новий уряд посилити підтримку України.

Експерти вважають, що Ізраїль більше підтримував би Україну, якби Вашингтон припинив критикувати ізраїльські зловживання щодо палестинців. Але адміністрація Байдена взяла на себе зобов'язання викривати порушення прав людини ізраїльтянами.

У новому уряді Ізраїлю хочуть менше говорити про Україну. Під час першого виступу про це сказав міністр закордонних справ Елі Коен, передає The Times of Israel.

Сполучені штати обговорюють з владою Ізраїлю можливості для припинення витоку зброї з Ірану. Мова йде про дрони-камікадзе, які застосовує РФ проти мирного населення України, повідомив на брифінгу речник Держдепартаменту США Нед Прайс.

Зараз ви читаєте новину «Новий уряд Ізраїлю не дасть Україні зброю - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі