четвер, 08 грудня 2011 14:43

Новий рух "ГРОЗА" обіцяє "покласти" владу ще до виборів

Новий рух "ГРОЗА" обіцяє "покласти" владу ще до виборів

Сьогодні оголосили про створення Громадянського Руху Опору "Звільни Україну!" ("ГРОЗУ").

На прес-конференції були присутні лідер громадського об'єднання "Новий Київ" Зорян Шкіряк, представник профспілкового руху Богдан Кавулич, координатор громадянського об'єднання Олександр Бригинець, громадський і політичний діяч, дисидент Левко Лук'яненко, представник "Народної самооборони" Олексій Гетьман, член президіуму Всесвітнього конгресу українців Олександр Ушинський.

Головна мета руху - об'єднати громадян, невдоволених чинною владою, з українським політикумом.

"Головна мета - негайна відставка президента України Віктора Януковича, який є нелегітимним після узурпації влади, що відбулася під час злочинної змови президента та більшості Верховної Ради. Наша друга вимога - негайне звільнення Юлії Тимошенко та Юрія Луценка та усіх інших політичних вязнів. Третя вимога - негайна відставка Верховної Ради, яка також на сьогодні не є законною. Четверта наша вимога - негайне припинення соціальноекономічного терору, що відбувається над українським народом", -  розповів Шкіряк.

Він впевнений, що боротьба з існуючим режимом має бути системною, а не хаотичною як зараз.

"Протягом місяця ініціативні групи будуть майже в усіх регіонах України. З 20 до 27 числа я виїжджаю до Західної України. Після новорічних свят виїжджають колеги по інших регіонах, зокрема на Схід, де сьогодні надзвичайно активно наростає протесний рух. Головна проблема полягає в тому, що кожен захищає тільки свої інтереси. Наша задача - зробити так, щоб афганець захищав права підприємців, підприємці - права чорнобильців. Чи вдасться нам переконати людей у тому, що кожен із них має захищати права інших громадян - я не знаю, але ми зробимо все можливе", - наголосив лідер громадського об'єднання "Новий Київ".

Новий рух, за словами Шкіряка, буде вести перемовини про співпрацю з усіма опозиційними рухами та об'єднаннями: "Зараз я буду звертатися до "Батьківщини", Арсенія Яценюка -  до усіх опозиційних сил і рухів".

На прес-конференції Шкіряк заочно звернувся до екс-прем'єра Юлії Тимошенко з пропозицією очолити новий рух: "Подобається комусь Тимошенко, чи ні, але вона єдиний політик, якого дійсно боїться президент і найближчими роками ми іншого такого політика не народимо".

"Я переконаний, і всі мої колеги також, що режим Януковича можна усунути всіма конституційними засобами політичної боротьби ще до виборів 2012 року. Нам потрібно від 50 до 100 тисяч свідомих  громадян, які готові відкрито висловити свою позицію. Повірте, 100 тисяч людей, які зможуть одночасно зібратися і висловити свою позицію буде достатньо для того, щоб ця влада лягла. Переконую вас, що найближчі місяці серед учасників і прихильників "ГРОЗИ" будуть і офіцери, і представники міліції, які так само сьогодні потерпають. Закликаю і наголошую: наша боротьба має бути спільною і системною. Тільки тоді, коли ми будемо розуміти, що вихід людей на вулиці зможе стати ефективним, тільки тоді ми приймемо таке ключове рішення. Не дуже сподіваюся на вибори 2012 року, тим не менше, ми можемо змінити ситуацію ще до цих виборів", - наголосив Шкіряк.

Зараз ви читаєте новину «Новий рух "ГРОЗА" обіцяє "покласти" владу ще до виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

49

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі